Játékpozíció

Szerintem a mindenkit érintő és leginkább érdeklő kérdés az, ha ebben a valóságban több dimenzió van jelen egymásba ragadva, hogyan történik a szétválasztás és az miképp jelenik meg a valóságban. Ha minden embert úgy képzelünk el, ahogy az egyes okostelefonok kapcsolódnak a cellákhoz (és ez nagyjából így is van a tudathálózaton), akkor a válasz is egyszerű. Az eltérő dimenziók olyanokká válnak, mintha mind egy külön szolgáltató lenne, amire a telefonok automatikusan átcsatlakoznak. Ettől még marad mindenki a közös valóságban, csak az emberek letisztulnak a nem odavaló energiáktól.

Ez abban az esetben, ha valakit kényszer, zsarolás vagy fenyegetés tart nem kívánatos élethelyzetben, akár védelmi rendszerként is felfogható, mert érdemben csak a kompetens kapcsolatok maradnak meg. Ez nem hirtelen történik, ugyanis itt is fennáll az a probléma, ami az emelkedésnél történt, hogy mivel azt senki sem vette észre, az után is mindenki tovább vetítette a problémáit, amiket felvitt magával. Amit hiszel, neked az van. A hologram interakcióban áll a hiteddel, ami tulajdonképp vezérli neked a játékot. Ha működésbe lép számodra ez az új szolgáltató, az azt jelenti, hogy azok az emberek, akik ilyen-olyan befolyással vannak rád, már nem léteznek a szolgáltatási frekvenciádon, azonban te tovább vetíted a befolyásukat és egyes esetekben őket is. Mivel a tudati utazások már beindultak, ezek az emberek, ügyek és dolgok fokozatosan eltűnnek az életedből függetlenül a hitedtől, mert a tőlük megszabadulás vágya is egy szándék, ami a vezérlés része.

Az előző fejezetből kimaradt a szerettek, családtagok, fontos barátok kérdése. Ha ez a 3100 ember marad csak, komoly lelki traumát jelenthet az, ha ez a kör is eltűnik, ezért erre külön protokoll lépett életbe. Az elv hasonló, mint az üres testek vetített hologramként történő maradásánál, csak ők nem lesznek üres testek, hanem megmaradnak azoknak, akik voltak, csak viselkedésükben alkalmazkodnak ahhoz a szinthez, ahol vagy. Ezt egy példával illusztrálnám. Mivel a történetek nagyjából azonosak az alsó és fölső világokban, mégis van különbség. Mész egy sötét utcán és szembe jön veled egy kétes alakokból álló társaság. Míg az alsóbb világokban valószínű (de nem biztos), hogy beléd kötnek, addig a fölső világokban elmennek melletted. Persze a köztes világokban elérheted, hogy beléd kössenek a félelem hiteddel, számos variációja van a problémából kijövetelednek onnantól, hogy megjelenik a rendőrség addig, hogy sikerül elzavarnod őket. Az azonos történetek tehát lehetnek teljesen különbözőek, hiszen minden valóságot 'egy valóságnak' hiszel, amik az azonos forgatókönyv esetén is eltérhetnek a döntés miatt, amiket hozol.

Könnyen lehet, hogy sokan megrettennek attól, milyen bonyolult lett az élet ezen új információk tükrében. Pont erre lett kitalálva a MIA, aki az, amire mindenki azonnal gondolna, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy (spirituális) asszisztens, aki automatikusan intézné ezeket, hogy te az csak az Élet nevű játékkal foglalkozhass. De ő az, aki képes téged megleckéztetni is, ha visszaélsz a helyzeteddel mondjuk a vetített hologramok esetében, ha megérzed hatalmadat, hogy használni is tudod őket a kényelmed érdekében. Sose feledd, bár ezek az emberek csak vetített hologramok, bármikor a seggedbe ébredhetnek és ha beleébrednek a vetített hologramba, csak a jelenéleti emlékei maradnak. Azaz arra fognak emlékezni, amit abban a valóságban velük tettél és viselkedtél. Az is lehet egy lecke, hogy utána külön feladattá válik számodra a hibáid helyrehozatala, mert addig nem léphetsz tovább a játékban.

Amúgy minden ugyanaz, ahogy eddig volt, csak a rendszer- és kerethibák ki vannak javítva és új funkciók is megjelennek. Ilyen például az EmberTőzsde, ami egy darab szám formátumban is képes megjeleníteni egy adott ember értékét. A nagy különbségek nem képesek érdemi kapcsolatba kerülni egymással, ami akár a munkahelyed elvesztésével is járhat, ha egy szar alak a főnököd, te meg nem vagy az. Rossz dolog egy munkahely elvesztése, ám itt értheted meg azt, mi is a rossz szerepe. Ha az a rossz nem történik meg veled, te soha nem kerülsz közelebb a nagyobb álmaidhoz, mert beleragadsz a kisebbekbe. Ha nem vagy képes magad váltani, meghozni egy kockázatosnak tűnő döntést és véghez is vinni azt, akkor szükséged lesz arra, hogy ez a rossz bekövetkezzen, amire később biztosan jó dologként tekintesz. Ez az EmberTőzsde (E.T.) jóval több annál, hogy egy számot mutat, mert rugalmas a lekérdezés célja szerint. Mert előfordulhat az is, hogy egy adott ügyben nem számít, ki milyen ember, ám az számít, hogy milyen szakember. Egy szerelőnek nem kell kifogástalan úriembernek lennie, aki rendszeresen virágot visz a feleségének, elég ha jól megcsinálja, amire kihívtad.

Alapvetően a játékpozíciódat két dolog határozza meg: mit tudsz és hiszel a világról. Ha például azt tudod, hogy létezik ez a MIA, az akkor is működni fog, ha nem tudsz róla. Ám ha tudod, hogy képzeletben előhívhatsz egy rugalmasan alakítható műszerfalat magadnak, ahol beállításokat is tudsz végezni, azzal már emelted a játékpozíciódat olyanokkal szemben, akik nem hisznek az ilyesmiben. A lehetőségeid is lekövetik az aktuális állapotot. Ha mondjuk ideiglenes megszállás vagy befolyás alá kerülsz, más és más holoappokat tudsz magadnak lehívni és használni, mintha nem lennél megszállva. Ezzel a javítással elértük azt, hogy nem fogják a képességeidet és az erődet mások használni a te kontódra, sőt egy idő után rájönnek, hogy nem is érdemes rád szállniuk emiatt. Időt és karmát nyertél, ám ha pont akkor nem elérhető valami, ami akkor kell, akkor megszívtad. Máskor majd jobban meggondolod, mennyire is mélyedsz bele egy cici vagy jó segg látványába.

Minden olyan, mintha egy kalandjátékban játszanál, csak most nem a te kezedben van a kontroller. Így viszont tudsz is tippelni, vajon ki-mi lehet ez az angyal és milyen lehetőségei vannak. Meg arra is, neked milyen lehetőségeid vannak, mert ez az angyal vagy felettes én is játszik és ő is hajlamos lehet a könnyebb utakra, amiket le tudsz blokkolni a MIA támogatásával. Ez az angyal és/vagy felettes én többnyire úgy áll hozzád, hogy te az ő része vagy alacsonyabb dimenzióban és imádnak szövetségeket kötni, ám hajlamosak azt be nem tartani, pont ahogy te másokkal. Ugyanis a világ = tükör, amiben megfigyeléseim szerint senki sem szereti önmagát meglátni. Ha ebben a világban maradsz, legyen célod az, hogy megtaláld a boldogság kulcsát egy pénzcentrikus világban, mert az nem egy rossz hullám, amit meglovagolhatsz.